Ez több mint ház, ez otthon...

Otthon. Család. Tárgyak. Emlékek.

2011. november 24., csütörtök

Mécsestartó befőttesüvegből

Sokféle technikát kipróbáltunk már a gyerekekkel, a decoupage a legújabb kedvenc. Ilyen módon, szalvétatechnikával készítettünk mécsestartókat. Egyszerű és látványos az eredmény.
A kéket készítette a Leányzó, a mikulásvirágosat a Fiam. Még Cirmi is megcsodálta alkotásukat:-)
 Az üveg fedelét is bevontam szalvétával, abba is mécses került, köré gyöngyöket szórtam:
Na jó, nem remekművek ezek, de annál értékesebbek, mert gyerekkezek munkálkodtak rajta:
A technika lényege:  a szalvétából kivágjuk a felragasztandó motívumot, leválasztjuk a legfelső, mintás réteget.  A bevonandó felületet vékonyan bekenjük decoupage ragasztóval, ráragasztjuk a szalvétát, ha megszáradt, újra átkenjük a ragasztóval s hagyjuk megszáradni. Mécsest tettünk az üvegbe, s meggyújtottuk- ez volt a legnehezebb rész:-)

4 megjegyzés:

  1. Ezek is aranyosak lettek! Gratulálok a kis ügyes kezűeknek! :) Szerintem ezt a decoupage technikát én is kifogom próbálni!

    VálaszTörlés
  2. Betty, köszönjük:-) Érdemes kipróbálni ezt a technikát, mert gyerekjáték, s nagyon mutatós darabokat eredményez. Bármilyen anyagon -fém, üveg, fa -alkalmazható.

    VálaszTörlés
  3. Én is művelem ezt. Múlt karácsonyra kislányomnak egy ékszeres dobozt szalvétatechnikáztam, természetesen lovas szalvétával. :) Szerintem szép lett. :))) Nem csináltatok még karácsonyfadíszt, hungarocell, szalvéta, hópaszta? Azok is olyan szépek. :)

    VálaszTörlés
  4. Csilla, nálatok is a ló a kedvenc? Igaz, az én Lányom már kezd kinőni belőle.
    Nem készítettünk még karácsonyfadíszt az általad említett anyagokból, sőt még ablakdíszt sem az idén. Mit tudtam már megint csinálni a rengeteg időmmel, magam sem tudom. De pótoljuk:-)

    VálaszTörlés