Ez több mint ház, ez otthon...

Otthon. Család. Tárgyak. Emlékek.

2011. november 23., szerda

Otthonunk

Hisz körülötte forog ez a blog:-)
Januárban lesz két éve, hogy beköltöztünk első saját házunkba. Ami annál több, hisz ez otthon. Ahogy akkor 8 éves Lányom bölcsen megfogalmazta.
Regényt lehetne írni arról a 7 évről, míg e ház készült:-) Végül nem kis áldozatok árán, de kész lett.
Na az azért túlzás, hogy kész.
Kezdem elölről, mert csak csapongok össze-vissza.
Apukám nagy fájdalmára (és az enyémre is, főleg így utólag) tőlük távol, egy kis faluba költöztünk, ahol megvettünk egy telket, közben albérletben laktunk. Megszületett Lányunk, s 1 éves volt, mikor hozzáláttunk telkünk beépítéséhez. Szüleim is jöttek segíteni, közben adogatták kézről kézre pici Lányunkat. Elkészült az alap, a pinceszint, s bár abban reménykedtünk, hogy ha kis lépésekben is, de haladunk tovább, évekig helyben toporogtunk.
Sógorom egyszer felvetette, hogy szüleik, mármint az Anyósomék, adják el a lakásukat, költözzenek hozzánk, a lakásuk árából fejezzük be a házat. Innen már nem volt megállás, a szót tett követte. No ez volt a legnagyobb áldozat részemről. De: volt egy kikötésem - külön konyha legyen. Ezért az eredeti terv jócskán módosult, nem kis fejtörést okozva, miután az én fejemben mindennek megvolt a helye. De ez is megoldódott. Még szerencsénk is volt, mert utolsó hónapba, mielőtt eltörölték volna, szocpolt is kaptunk, annyi kölcsönnel karöltve, hogy be tudjunk költözni.
Családi és baráti segítséggel, Férjem két keze munkájával készült a ház tetőtől talpig.
Nagyon szerettem volna karácsonyra beköltözni, de nem jött össze, csak januárban, pontosan 23-án, utolsó előtti félév utolsó vizsganapjának délutánján átcuccoltunk, s este már itt aludtunk. Emlékezetes nap volt:-)
A bútorzat meglehetősen hiányos volt, a konyha egy évig két asztal s a tűzhely volt, ideiglenes polcokkal. A gyerekek szobájában még mindig ideiglenes szekrény van, a nappali polcrendszere is még csak gondolat, a számítógépes sarok a dobozok gyűjtőhelye - még mindig, de a miénk: kényelmes, meleg, tágas, világos, barátságos, és...otthon!
Szóval van még tennivaló. Az elmúlt télen Férjuram elkészítette a konyhaszekrényemet, meg a tetőtéri fürdőszobát, néhány aprósággal együtt. Erre a télre a gyerekek szobájába kerülő bútorzat van betervezve. Persze ember tervez, s oly sokszor közbeszól a sors... De ami már megvalósult, megmutatom, s a továbbiakat is, ami "összejön" terveinkből.

2 megjegyzés:

  1. Most akadtam erre a blogra.Csodás a konyhád és a többi bútor is.Nagyon tetszik. Az udvarotok is különleges és egyedi! Egyedül a garázs lett jó mélyre, meredek feljáróra tervezve (a képen úgy látszik). Milyen páccal lettek bekenve a bútorok?
    Még nem tudtam végig nézni minden bejegyzésed, de már azokból is kaptam tőled egy - két jó ötletet.Köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán örülök, hogy sikerült ötletet adnunk:-) Hisz ez volt a cél, amikor elkezdtem a blogot, csak sajnos az utóbbi időben kénytelen vagyok hanyagolni ezt a blogot. Pedig lenne mivel töltsem:-)
      A bútorok Sadolin vörösfenyő vastag lazúrral vannak lekenve.

      Törlés