Ez több mint ház, ez otthon...

Otthon. Család. Tárgyak. Emlékek.

2011. november 19., szombat

Karácsonyi díszek- papírból

Lányom hetek óta karácsonyi lázban ég. Engem még nem kapott el, kicsit félek is tőle. Azért, mert tudom, hogy a tavalyi év eseményei beárnyékolják kedvenc ünnepem hangulatát.
De Hédi lelkesedése magával ragad megállíthatatlanul:-) Tele van a nappali újságokkal, s keressük az újabb és újabb ötleteket, megvalósítandókat és anyag hiányában csak tervezetteket. Már készült néhány!
A papír az egyik kedvenc alapanyagom, talán azért, mert a legelérhetőbb, könnyű vele dolgozni gyerekekkel együtt, ami elsődleges szempont, s változatosan felhasználható. Ezt készítettük elsőként:
Már akartam írni a hozzávalókat, mint a recepteknél:-)
Persze, vannak: fehér papír, színes csomagolópapír, ragasztó, keskeny szalag, nagyobb gyöngy.
A fehér papírból korongokat vágtunk ki, párosával (2-2 egymásnak háttal össze van ragasztva). A csomagolópapírból kivágott motívumokat ráragasztottuk. 3-3 korongot egymástól kis távolságra lehelyeztünk a képpel lefele fordítva,  megragasztóztuk a hátát,  a méretre vágott szalagot ráhelyeztük úgy, hogy a legfelsőn egy hurkot formáljon. Majd mindegyikre ráhelyeztünk egy másik korongot, képpel felfele. A szalag lelógó végére egy gyöngyöt fűzünk.
Száradás után a huroktól fogva felakaszthatjuk fenyőágra, ablakkilincsre. Bárhova, mert a gyerekek munkáját muszáj "kiállítani"!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése