Ez több mint ház, ez otthon...

Otthon. Család. Tárgyak. Emlékek.

2013. március 21., csütörtök

Lányszobába készült:-)

Ha már a ház épülése-szépülése is témája a blognak, szülessen egy ilyen bejegyzés is.
Ha lassan is, de csak megvalósulnak terveink.
Kislányunk már nem is olyan kicsi, jövő hónapban 11 éves lesz, s 5. osztályos, már felsős nagylány. A gyerekkor és kamaszkor határán billeg. Még gyerek, aki ragaszkodik a játékaihoz, az alvós plüsseihez. Ugyanakkor ízig-vérig csajszi, szép ruhák, csecsebecsék bűvöletében. Azért már komolykodó megnyilvánulásai is vannak. Ősanyáinktól örökölt, a női nembe kódolt gyűjtögetőszenvedély nála halmozottan érvényesül. Milyen bútor készüljön hát neki? Babás már ne legyen, mert az maholnap ciki lesz. Így nagylányosra terveztük, jó sok tárolólehetőséggel, kacatelnyelő zuggal, polcokkal a még kedvelt játékoknak, a  könyveknek, tárgyaknak.
Mire bepakoltunk, rájöttem, ez sem elég:-) A játékokat elnyelni szándékszó felemelhető tetejű ülőke nagyon hamar megtelt, s még mindig rengeteg kacat van, ami számára értéket képvisel.
Kár, hogy nem készítettem az ezt megelőző állapotokat megörökítő képet. Ha sokat keresgélnék, biztos, találnék, de ahhoz már késő van. Egy nagy, kétajtós szekrény nyelte el a ruháit, egy ideig. Aztán mellékerült egy kicsi, majd ez fölé egy akasztós rész, s így toldtuk-foldottuk. Ez talán a végleges állapot. Tetszik a Kisasszonynak, meg nekem is. Persze ezt is Apja készítette, közös elképzelés alapján.
Lesz azért még munka a szobájában, az íróasztalos sarokhoz is be szeretném nyújtani a rendelést. Még a régi kicsi íróasztala van, fölötte, mellette polccal meg annyi limlommal (persze csak nekem lom), hogy Dunát lehetne rekeszteni vele. De ez nem idén lesz:-)


11 megjegyzés:

  1. Le a kalappal apuka előtt! Mond meg neki! Nagyon szép lett...Gerdi!
    De ha nektek saját bútorkészítőtök" van, akkor akár mire beadhatod a kérésedet! Ez nagyon jó dolog, mert sokminden készült nálunk is a ház méreteihez...sok mindent megcsinálunk, de ezt sosem fogjuk...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Flóra, köszönöm! Megmondom neki, de úgyis tudja:-)
      Rendelés van folyamatosan, de akkor jó, ha nincs ideje bútort gyártani, mert akkor van munkája. A mi hálószobánk kivételével mindenhol beépített szekrény van vagy lesz. Szeretem is őket, csak az a baj, ha esetleg költözünk, nem tudjuk vinni őket.

      Törlés
  2. Nagyon szép , barátságos a kislányod szobája! Férjurad pedig egy "főnyeremény" ha mindezt megtudta csinálni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, köszönöm, szerintem is szép lett, bár még nincs kész. Férjem szinte mindent megcsinál, ami a házépítéssel, berendezéssel kapcsolatos. A legújabb a bútorkészítés:-)

      Törlés
  3. Nagyon ügyes a férjed, nagyon szépen megcsinálta a szekrényt!Büszke lehetsz rá! Szép tágas a szoba, biztos boldog a lányod :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katalin, ezt Ő is tudja:-) Nem szenved önbizalomhiányban. Örült Hédi az új bútornak, de szívesebben ténykednek a nappaliban, mindig kihurcolnak mindent, aztán ottfelejtik. Ilyenkor Férjem háborog, akkor minek van szobájuk. De eljön az idő, amikor igényelni fogják a visszavonulást.

      Törlés
  4. Csodaszép szekrényt és ülőkét "gyártott" a párod, akinek minden elismerésem !! Büszkék lehettek lányod az apjára, te pedig a férjedre !!
    Nekünk is jól jönne egy ilyen családtag.. .de nem panaszkodunk, mert , terveink szerint, Apa majd megépíti álmaink házát ! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük, Marika! Én is olyan sokáig terveztem álmaink házát! Aztán ez is megvalósult. Kívánom, hegy a Ti álomházatok is mihamarabb megépüljön!

      Törlés
  5. Nagyon barátságos, minden kamaszlányka álma egy saját kuckó, ahová elvonulhat, ha arra van szüksége... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vicuska, még nem jött el az az idő, hogy elvonuljon, csak nagy ritkán húzódik be. De majd biztosan fog!

      Törlés
  6. Köszönöm,hogy megmutattad.Nekünk is hamarosan szükségünk lesz ilyen bútorra,jó az inspiráció!A férjednek nagy gratuláció,bár azért a jó ötlet is szükséges ilyen szép munkához:)))Gratulálok!

    VálaszTörlés