Ez több mint ház, ez otthon...

Otthon. Család. Tárgyak. Emlékek.

2013. április 26., péntek

Virágos kosárka

Jó régen írtam már, pedig a nagy elhatározás és lendület megvolt. De aztán leengedtem, mint egy lufi. Most próbálok újratöltődni, ez a hétvége nyugisabb lesz, előre láthatólag, talán sikerülni fog.
Nem is igazán alkottam mostanság, csupán ilyen kosárkák, vagyis hasonlók készültek az oviban. Annyira jól sikerültek, hogy itthon is készült belőlük. Kicsit másképp, de ezeket tudom megmutatni:


Az ovisok négyzet alakú színes papírból készültek, s minden "szárra" került virág. Itthon téglalap alakú színes papírból készült, s mivel keskenyebbre csíkoztam fel a lapot, csak minden másodikra került virág, az üreseket pedig lelapítottam, azok a levelek. A tulipánok a lelapított szárra kerültek, az ívek maradtak üresek. Ez tetszik jobban:-)
No de elölről: a téglalap alakú lapot csíkokra vágtam úgy, hogy az alján 4-5 cm egyben maradjon. A csíkokat lehajtottam s leragasztottam az egyben maradt részhez. Az utolsó csíkot levágtam, itt fogtam össze s ragasztottam össze a kosárkát. A ragasztott rész legyen kívül, így hajlanak szépen kifele az ívek.


7 megjegyzés:

  1. Milyen különleges lett a tulipános!:) Nagyon tetszik!!!:)))

    VálaszTörlés
  2. Ez egy igen aranyos ötlet! Biztos a gyerekek is imádták az oviban! Feltettem neked egy linket a levendula szaporításához...Levendula magazinban csodásan bemutatják! Kellemes hétvégét!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Flóra! A linket is, megyek érte!

      Törlés
  3. Nagyon aranyos kosárkák:)Ügyesek vagytok!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek lettek, a tulipános az különleges!

    VálaszTörlés