Ez több mint ház, ez otthon...

Otthon. Család. Tárgyak. Emlékek.

2012. július 26., csütörtök

Készül a ház új ruhája

Új? Ez az első neki. Ha már ruha, akkor mondhatnám, hogy eddig alsóban állta az időjárás viszontagságait szegény:-)
Mióta is? Már két és fél éve lakjuk a házat. Az elsődleges munkálatok a lakhatóságot célozták meg, így a külseje maradt a végére. Csak egy szürke glettréteg borítja, elég szigorú látványt nyújt így. Kívülről. Belülről annál barátságosabb. Egy ismerős néni mondta, mikor először volt nálunk, hogy kívülről nem is látszik, milyen szép belülről:-)
Na, akkor lassan kívülről is látszani fog. Lassan, mert a csinosításnak nem a leggyorsabb módját választottuk. Sok éve még kővel szerettük volna burkolni a lábazatot, aztán beleszerelmesedtünk a bontott téglába. Előbb csak a lábazatot és az oszlopokat terveztük burkolni vele, de menet közben újabb és újabb elképzelések születnek. Aztán meglátjuk, mi valósul meg belőle.
Persze ez is "ezeregymester" Férjecském keze munkája. Azért halad lassan, mert Ő pakolgatja fel a téglákat, az Apja segítségével, mikor ideje engedi. 3 és fél oldal már elkészült, majd nyaralás után igyekszik körbeérni a téglaburkolat.
Itt kezdődtek a munkálatok:
A garázsablak párkánya is téglaszeletből van kirakva. Jól állnak neki a muskátlik:-)
A rózsáknak is jó hátteret ad:
Így néz ki az utcáról:
A két pinceablak közötti monogramos tégla halmozáson enyhén összekaptunk. Mikor hazajöttem a munkából, már kész volt, s azonnal kinyilvánítottam nemtetszésemet. Ő ezt zokon vette, mondván, mennyit dolgozott vele. De ugye, hogy túl sok? A szomszédasszony is kiszúrta, hogy ott valami nincs rendben. Egy kicsit duzzogtunk, egyikünk erre, másikunk arra, de másnapra leszedte, s megcsinálta "rendesen".

Hát nem jobb így?


Az udvar felől is elkészült, a terasz alatti rész. Itt már kapott egy kis ízelítőt az oszlopok burkolásából is. Jó móka lesz, de annál szebb lesz, ha elkészül. Lassan, de biztosan:-)

6 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Köszönöm, Krinsz! Szerintem is, máris szeretem:-)

   Törlés
 2. Nagyon tetszik, tényleg jó lesz, már most is az:) Ügyes a férjed, gratulálok hozzá:)

  VálaszTörlés
 3. Nem kis munka sajátkezüleg készíteni! Csak gratulálni tudok,szuper férjed van, akinek fontos az otthon:)) Látom már a szőlő is milyen magasra nőtt. A kert meg feldobja az egészét a ház környékének.:)

  VálaszTörlés
 4. Nagyon klassz!! Ügyes a férjed, gratula!! :)

  VálaszTörlés
 5. A sok munka eredménye szép és látványos!!!!

  VálaszTörlés