Ez több mint ház, ez otthon...

Otthon. Család. Tárgyak. Emlékek.

2012. május 7., hétfő

Karácsonyi ajándék a Férjemtől:-)

Hol van az már:-) Majdnem elkészült karácsonyra, végül közbeszólt egy kis baki. Aztán a helyére került a szekrény, a bepakolás viszont váratott magára. Még most sincs teljesen tele, de a kacatok csak gyűlnek, gyűlnek, s minél több tárolóhely van, annál többet halmozok fel. Mert én olyan gyűjtögetős vagyok: hátha jó lesz még valamire:-)
Van a konyha-étkezőben egy sarok, melybe még a ház tervezése során elhelyeztem a lelki szemeimmel egy sarokra állítható tálalószekrényt. Mivel Férjuram nagyon belejött a bútorgyártásba, nem volt kérdés, hogy ő fogja elkészíteni.
Dolgozott is rajta a télen, méricskélt, tervezgetett, kikérte a véleményemet, hozzátette a szakértelmét, s ha nem méri el a felső rész üveges ajtaját, valóban kész lett volna időben. Új ajtó készült, a szekrény is a helyére került. Az elmért ajtónak is meglett a szerepe: a konyhaszekrény utolsó, hiányzó darabját az után terveztük.
Ilyen lett:-) A konyhaszekrény tulipánja erről sem hiányozhat. De most már nem tervezünk több tulipánt.
A felső, üveges részbe került az "antik" porcelán. Néhány éve Anyukám összecsomagolta az eljegyzésükre kapott kéknefelejcses kávéskészletet, s nekünk adta. Mert tudta, hogy gyűjtjük a régiségeket. Már akkor elhelyeztem a nem létező szekrénybe a szívemnek kedves ajándékot. Évekig dobozba várt a végleges helyére:
A többi "díszlet" jön-megy, idővel majd minden megtalálja a végleges helyét.

Néhány kép a kezdetekről s a "művészről":




8 megjegyzés:

  1. Gyönyörű darab, nagyon tetszik! De jó neked, hogy a férjed ilyen szépségeket "gyárt" a házikótokba...! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Gabriella! Nekem is tetszik:-) A Férjem sok mindenhez ért, a házat is ő rakta össze, csak itt-ott vett igénybe segítséget. Majdnem tökéletes lett!

      Törlés
  2. Nagyon ügyes férjed van, szépen elkészítette, gartulálok! :-)
    Igazán jól néz ki, a garnitúra pedig biztosan méltó dísze! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mariam, nagyon köszönöm! Örülök, hogy ellátogattál elhanyagolt blogomhoz is!

      Törlés
  3. Nagyon szép lett a szekrény, ügyes a Férjed. Gondolom, nagyon örültél neki. Szebb, mint amilyeneket a boltban árulnak, és gondolom tartósabb is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük, Katalin! Persze, hogy örültem, mikor sok éve dédelgetett terv vált valóra! És egyedi, fából, szívvel-lélekkel készült darab:-)

      Törlés