Ez több mint ház, ez otthon...

Otthon. Család. Tárgyak. Emlékek.

2013. március 24., vasárnap

Tulipánok húsvétra

A szabad vasárnap délutánomon nagy dilemmába voltam: blogozzak vagy kézműveskedjek? Leültem a gép elé, aztán mégis kikapcsoltam, s nekiláttam alkotni. Végre valamit magunknak:-)
A legújabb Praktikában találtam egy nagyon tetsző ötletet, tulipánokba "beépített" tojással. Mivel az étkezőben, konyhában visszatérő motívum a tulipán, első látásra eldöntöttem, elkészítem húsvéti dísznek. Elég hamar kész lettek, fel is kerültek a helyükre.


A műanyag tojások méretéhez igazítva elkészítettem a sablont. Két-két kartontulipánt, középen behajtva, egymással szembefordítva összevarrtam- előbb ragasztani akartam, de nem volt jó ötlet- , a felső öltéseknél rögzítettem a tojás szalagját is. Eredetileg 4-4 tulipánt kellett volna összeragasztani, de nagyon vastag a karton, no meg nem is lett volna elég, mert 1 lapra 2 tulipán fért rá. S négy piros lapom volt.


Úgy örülök a sok új olvasómnak! Köszöntelek Titeket, igazán boldog vagyok, hogy itt vagytok! Szegény blogot sokáig mellőztem, mert a másik, a sütis volt az első s a kedvesebb, s időszűkében inkább abba írtam. De Vicuska biztatására újra belelendültem, s íme, megérte:-) Igyekszem viszonozni a látogatásotokat, amikor időm engedi!

15 megjegyzés:

  1. Jól tetted, hogy a kézműveskedésnél döntöttél!:) Szerintem nagyon illik a dekorációd az otthonotokban lévő tulipános világhoz, és még tojás is van benne:))) Húsvéti is, tulipános is: ügyes Vagy Gerdi!!!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen!
      Még voltak terveim húsvétra, de úgy néz ki, nem lesz időm megvalósítani...

      Törlés
  2. Nagyon szépek lettek!A tulipán a kedvenc virágom:))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Belli, köszönöm! Én is szeretem a tulipánt, sok másikkal együtt a kedvenc:-)

      Törlés
  3. Nagyon szépek lettek a tulipánok,húsvéti fámat szeretném hasonlókkal díszíteni:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ügyes vagy, szépen megcsináltad a tulipánokat! Ezek szerint nálatok már húsvéti a hangulat :) Én sajnos még nem érzem a közeledtét, reméljük javul majd az idő....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin! Húsvéti hangulat? Milyen az? Idén elmarad, úgy néz ki. Várjuk a szánon érkező nyuszit:-)

      Törlés
  5. Hát, nem egyszerű 2 bloggal foglalkozni..., de köszönettel tartozunk és te is, mert akkor a bíztató szavak nélkül, hol lenne most ez a szèp tulipán???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem bizony, Flóra. De nem kényszerből teszem, csupán kedvtelésből.
      Tulipánok lennének a biztató szavak nélkül is, csak itt nem szerepelnének:-)

      Törlés
  6. Ha ilyen egyszerű és mutatós dolgokat látok, mindig az jut eszembe: Hogy ez nekem miért nem jutott eszembe? Köszi, hogy megmutattad. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sucika, szívesen:-)
      Ilyen gondolataim nekem is szoktak lenni, de hát ha már nem én találtam ki, legalább elkészítem:-)

      Törlés