Ez több mint ház, ez otthon...

Otthon. Család. Tárgyak. Emlékek.

2013. április 27., szombat

Tavasz, színek, virágok

Nem rég még csak álmodoztunk a tavaszról. Meg egyáltalán a napsütésről. S szinte egyből nyár lett. Napok alatt kivirult a természet, s behozta a cudar időjárás miatti lemaradást.
Néhány napja arról beszélgettünk itthon, kinek melyik a kedvenc évszakja. Nem találjátok ki, a gyerekeké melyik:-) Hát a nyár! S miért? Mert nincs suli:-)))
Az enyém határozottan a tavasz. Ilyenkor lehet igazán rácsodálkozni a természet megannyi varázslatára. Amint a semmiből annyi színes csoda lesz. Annyi, de annyi fotót készítettem itthon is, meg a hétvégenkénti természetjárás során is. Valamennyit mutatok belőle, persze az elsők (ibolya, jácint) már elhervadtak. Sajnos a tulipánok sem hosszú életűek a nagy melegben, néhány nap alatt elvirágoznak.












Úgy szeretem ezt a rendetlen tarkaságot! Bárcsak egész évben megmaradna!
Néhány kép a legutóbbi börzsönyi sétáról:




Ennyi ibolyát életemben nem láttam, amennyi idén volt. Az odvas keltikét is kaszálni lehetett volna, s nagy meglepetésemre még tavaszi héricset is találtunk. A gyerekek meg vadászlest, mindjárt meg is mászták.

12 megjegyzés:

  1. Jaj Gerdi, az ötödik képen az a folyós virág, ami nekünk is van a cserépben, nem tudod a nevét véletlenül?
    Szépséges virágaid vannak, jó, hogy megörökítetted!!!:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ovi Varázs, köszönöm!
      Az ötödik képen kék meténg van. Rengeteg van belőle, minden évben alaposan megtépem, mert hajlandó lenne mindent beborítani. Idén annyi, de annyi virággal örvendeztetett meg, mint még soha.

      Törlés
  2. Gyönyörűek ezek a képek! Nagyon szeretek ilyeneket nézegetni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Martinelli! Hát még élőben milyen jó csodálni őket!

      Törlés
  3. Egytől egyig gyönyörűséges virágok,képek!Jó volt végig nézni őket..:))Köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Csodálatos virágok, nálunk ez még messze van:) Az 5. képen a Vinca major van, magyarul azt hiszem nagy meténg a neve:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Trollanyu, köszönöm! Én kék meténgnem ismerem, de neked elhiszem, hogy nagy meténg, mert szakmádba vág:-)

      Törlés
  5. Jaj köszönöm-köszönöm-köszönöm! Az összes virágodnak végig mondtam a nevét magamban... Rengeteg van és tiszta virágözön Gerdi! Nem csodállom, hogy ez a kedvenced!
    Az 5. Képen Kis meténg van! OviVarázs kérdezte! Igen hálás kis növényke van egy tarka változata is a levelének. Könnyen legyökerezik, terjed, ha vissza van vágva minden évben akkor szépen bokrosodik is...
    Jaj imádom! Máskor is tegyél fel képet! Ráadásul ámulok milyen nagyok a gyerekek! Három a magyar igazság! Jó neked!!! Szió

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Flóra, szívesen, szívesen, szívesen:-) Még ennél is több virág lenne, ha végre meglenne a tereprendezés. De olyan kupis még az udvar hátsó fele, hogy ott semmit sem tudok kezdeni. De ősszel a sarkamra állok!
      Az már biztos, hogy meténg! Én kéknek tudtam, Trollanyu nagynak, Te kicsinek:-) Van a tarka levelű változatából is, az csak most kezd virágozni. És a sima változat pimaszul terjed:-)
      Csak kettő gyerek az enyém:-))) A felső Hédi barátnője, gyakran velünk tart a kiruccanásokra. De az már igaz, hogy nagyok, számomra is hihetetlen:-) Jó éjt!

      Törlés
    2. Köszönöm Mindenkinek a kedves indfót, most már kedvemre választhatok, hogy melyik jelzőt tegyem előre, egyszóval az biztos, hogy meténg!!!:))) Nagyon köszönöm!!!:)))

      Törlés
  6. Gyönyörűek a virágaid! De jó neked, hogy ilyen szép kerted van. Én csak az erkélyen kertészkedem :)
    Az erdei virágok is nagyon szépek, a hétvégén mi is kirándultunk, végre itt a jó idő!

    VálaszTörlés