Ez több mint ház, ez otthon...

Otthon. Család. Tárgyak. Emlékek.

2013. április 7., vasárnap

Húsvétra készültek...

Csak éppen nem volt időm időben közzétenni őket. Persze arra sem volt időm, vagy inkább azt mondanám, hogy nem szakítottam rá eleget, hogy mindazt elkészítsem, amit szerettem volna. De ez mindig is így volt, akkor is, mikor még nem dolgoztam. Mikor tanulom már meg, hogy mennyi is az a 24 óra! Azaz tudom én, de annyi csábító dolog kerül az ember lányának szeme elé itt a világhálón, meg még azon is túl! Ezek pedig a fontossági sorrend végére kerülnek. Így le is maradnak, nagyrészt.
De azért 1-2 ötlet megvalósult!
Papírkosárka:

A papírváz fülei előbb páros számúak voltak, aztán rájöttem, így nem lesz jó, mert egymás fölé kerülnek a az előre-hátra tekert fonalak, nem váltják egymást. Így megpróbáltam páratlan számúval, így már jó lett. Hédi is készített egyet, majd még egyet, jó mókának találta. Én is:-) Fonalvirágot is készítettem rá, majd azt is megmutatom, hogyan készül, érdemes megörökíteni.
Barikák:
Ezek lettek a kedvencek! Végül ez a kettő készült belőlük, az ablakba, aranyesőágra kerültek. Vattakorongra ragasztottam a kartonból kivágott fejet, kenderfonal masni került a fejükre, s a lábukat is arra fűztem fel.
Füzér:

A tulipánok közepéből kiesett tojásokat akartam hasznosítani. Fehér nyusziformát ragasztottam rá, majd 1-1 virággal váltakozva felfűztem.
S végül:
Kimosott fél tojáshéjba virágföldet tettünk, zsázsamagot szórtunk bele. Tojástartóba helyeztük őket. Terveztem még krepp-papír-virágokat is bele, de ez terv maradt:-) Mindez hétfőn történt, s vasárnapra ilyen szép nagyra nőtt. Azóta már csipegettünk is a zsázsából, kellemesen csípős ízű.
A tojásokat hagymahéjjal festettük, levéllel díszítettük. Már gyerekkorunkban is ilyen tojásokkal vártuk a locsolókat. Kellett is fessünk bőven, mivel négyen vagyunk lánytestvérek:-) Ma már közel sem jön annyi locsoló, meg aztán a szokások is változtak, de ez is megérne egy bejegyzést...


9 megjegyzés:

  1. Gratulálok!Sok szépek készítettél!A papír kosár ötletet mentem,jó lesz jövőre:)A barikák meg zseniálisak!!!Nekem sem mindig elég a 24 óra,de ez már csak így van...:)Köszi a képeket!!

    VálaszTörlés
  2. Á! Sikerül, aminek el kell készülnie! A többi úgyis csak a mi telhetetlenségünk! Egyébként meg tényleg annyi minden van a világhálón", hogy mire végig nézed betelünk vele...jó lakik az agyunk, képzeletünk ....
    A bari nyerő!!!! Girlandnak is jó pofi lenne! Ezt megjegyzem magamnak! Köszike! Jó éjt Gerdi!

    VálaszTörlés
  3. A barikák nagyon tetszenek, no és a berzselt tojás a szívem csücske!!!:)))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ügyesek vagytok!! Én is terveztem, de végül csak néhány nyuszit készítettünk papírgurigából ! :) A barikák valóban nagyon cukik...persze a többi is mesés!!

    VálaszTörlés
  5. Gratulálok, mert nagyon szépeket készítettél!.:-)) Nem csak idő, de türelem és kézügyesség is kell a szép munkákhoz!:-))

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok Gerdi, nagyon ügyes vagy. Szépen feldíszítetted a lakást! A tojások gyönyörűek lettek, öröm lehetett nálatok locsolkodni :)

    VálaszTörlés
  7. Az összes nagyon látványos, kedvencem a barikák, nagyon aranyoskák, meg a pogácsa:)

    VálaszTörlés
  8. Mind nagyon tetszik, de a kedvenc a hímes tojás. Jövőre szeretnék én is az osztállyal készíteni. Az idén más technikát próbáltunk ki. A nap állhatna 48 órából nálam is. :))

    VálaszTörlés
  9. Kérlek nézz be hozzám,vár egy meglepetés!!!:)))
    Fogadd Szeretettel!

    VálaszTörlés