Éva játéka juttatta eszembe ezt az ételt, utoljára tavaly novemberben, vendégeknek készítettem. Meg is kérdezték, hogy készült:-)
Éva azt kérte, lehetőleg takarékos legyen. Hát... ezt inkább átlagos árúnak mondanám, de az is hozzátartozik, hogy ebből a mennyiségből 6-8 személy (gyerekeket is beleértve) jól lakik.
Akkor jöjjön egyik kedvenc ételünk:
Hozzávalók:
- 8 közepes, nagyjából egyforma méretű krumpli
- 50-60 dkg darált hús
- 1 fej hagyma
- só, bors, paprika
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 1 nagy doboz tejföl
- kevés olaj
A krumplikat héjában megfőzzük.
Míg fő, elkészítjük a tölteléket: az apróra vágott hagymát kevés olajon világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, sózzuk. Fedő alatt megpároljuk. Borssal, paprikával, zúzott fokhagymával ízesítjük.
A krumplikat még melegen megpucoljuk. Kettévágjuk, kanállal óvatosan kivájjuk a belsejét. A kivájt krumplidarabok egy részét a húshoz adjuk, a többit vékonyan kiolajozott tepsi aljára szórjuk, pici sót is hinthetünk rá. Erre helyezzük a krumplicsónakokat.
A párolt húshoz adjuk a tojást és a reszelt sajtot, összekeverjük. A tölteléket elosztjuk a kivájt krumplikban, mindegyik tetejére 1-1 kiskanál tejfölt teszünk.
Mehet is a sütőbe. Addig sütjük, míg tetején a tejföl pirulni kezd.
A töltelék lehet kicsit sósabb, mert a krumplit is meg kell ízesítse.
...akkor lehet, hogy annak idején ugyanabból az újságból néztük ki ezt a receptet. Emlékszem az egyik nagynénémnél voltam, ott akadt kezembe az újság, melyben megakadt a szemem ezen a töltött krumpli recepten. Rögtön le is írtam, azóta néha el szoktam készíteni. Azért csak néha, mert Én imádom, a férjem kevésbé. Az íze tetszik neki, de azt mondja, hogy számára ez nem laktató hosszan... Ilyenkor mindig csodálkozom, mert Én tökéletesen jól lakom vele.
VálaszTörlésBocs' a regényért! Klasszul néznek ki a töltött krumplijaid! :)
Hát ez szuper! Még nem csináltam ilyet de fogok!
VálaszTörlésKöszi a megjegyzésed! Ezután hivatalosan is olvasód vagyok!
Gabriella, jöhetnek a regények, szeretek olvasni:-)
VálaszTörlésÉrdekesek ezek a Férjek, egyes ételekkel az enyém sem tud állítólag jól lakni. De erre még nem panaszkodott, 3-4 darab benyomása után oka sem lehet:-)
Terike, üdvözöllek itt is! A sütis blogomon már "régi" olvasóm vagy:-)
A megjegyzést nagyon szívesen, én meg köszönöm, hogy benéztél!
Szuperül néznek ki ezek a krumplik! Biztosan ki fogom próbálni, mert a krumplit mindenki nagyon szereti a családban, és ha még hús is van hozzá, akkor pláne!:)
VálaszTörlésMarika, köszönöm! Ez nálunk is úgy van, krumpli-hús párosítás verhetetlen. Ez meg különösen finom.
VálaszTörlésEzt a verziót szoktam előállítani, van még egykét variáció, régebben kifúrtam a kolompért, betöltöttem és bő olajban kisütöttem, megpirítottam. Ehhez már drága az olaj!
VálaszTörlés